Top 10 FAVORITES: Couleur Caramel

Geplaatst door Julie Parijs op

Couleur Caramel brengt jou de mooiste versie van jezelf. De biologische make-up van COULEUR CARAMEL is een make-up die de huid voedt en beschermt. Een verzorgende make-up die de huid én je gezondheid goed doet.

Daarbij is het merk baanbrekend in haar biologisch afbreekbare verpakkingen. Ook draagt Couleur Caramel bij aan het milieu. Van elk verkocht artikel gaat een deel van de opbrengst naar organisaties die zich inzetten voor een betere planeet zoals o.a. WWF.

Kortom, ik was onmiddellijk weg van deze make-up.
Meer info over Couleur Caramel en hun visie: Lees je hier.

Graag wil ik jullie mijn 10 favorites van deze make-up meegeven. 10 Producten waar ik niet zonder kan. Ik gebruik niet dagelijks alle producten maar deze zijn voor mij een must in mijn badkamerkastje.

1. Waarom ik zo gek ben van Couleur Caramel? Omwille van hun poeders. Zo worden de poeders gemaakt op basis van mineralen en zonder talk. De poeders worden gemaakt door middel van micronisatie en zorgt voor een extreem zachte textuur en een uiterst sterke gepigmenteerde concentratie. Poudre Mosaïque is zo een topper! Geschikt voor alle huidtypes, geeft een lichte dekking, doet je huid stralen en verhelderen. Ideaal als je een lichte dagmake-up wenst zonder al te veel werk.

2. Gel Teinté Sourcils of Bio Wenkbrauwgel. Zonder dit kom ik niet buiten :)
Ik geef mijn wenkbrauwen graag wat extra 'volume' door de natuurlijke kleur en vorm van mijn wenkbrauwen te accentueren. Met een makkelijk penseeltje breng je je wenkbrauwen mooi in vorm. Extra lange houdbaarheid en natuurlijke kleuren.

3. Eyeliner plaatsen, te moeilijk? Niet met deze eyeliner! Door het fijne penseeltje krijg je makkelijk en snel de perfecte eyeliner. Een intense blik voor je avondje uit (of tegenwoordig thuis met Corona)

4. Foundation gebruik ik niet dagelijks. Ik hou echt wel van een zo natuurlijk mogelijke look, zeker als ik thuis zit. Maar wanneer het iets meer mag zijn of ik heb gewoon zin in dat ietsje extra. Dan kies ik voor Fond De Teint Fluide: Hydrajeunesse. Super zachte fond de teint die de huid fluweelzacht maakt en een egale frisse teint creeert. Bovendien bevat deze natuurlijk hyaluronzuur: Dit gaat de bovenste lagen van de opperhuid hydrateren.

5. Niet te vergeten! De oogschaduws: hier kan ik geen favoriet kleur kiezen. Ik vind ze allemaal top. Maar gewoonweg de textuur en houdbaarheid maakt hen uniek. Niet meer wrijven op je penseeltje tot je eindelijk wat kleur hebt. Ze zijn zo sterk gepigmenteerd dat je heel weinig nodig hebt voor het mooi intens resultaat.

6. Iets dat ik wel dagelijk gebruik samen met de wenkbrauwgel is mijn all time favorite: Correcteur éclat! Een handige corrector om donkere kringen rond de ogen of andere zones in het gelaat op te lichten. Gebruik ik geen foundation, dan deze corrector sowieso altijd! Het geeft je een natuurlijk frisse look. 

7. Vroeger had ik niet altijd lipgloss of lippenstipt op (Lees: plakt in je haar of droogt je lippen uit,...) Maar met de Twist & Lips van Couleur Caramel ben ik toch overstag gegaan! Een handige 'lipstick' die je lippen gaat hydrateren, beschermen en voeden. Het heeft wat weg van een lippenbalsem maar dan met een leuk kleurtje! Het blinkt niet te fel en droogt niet uit door de biologische olijfolie waardoor ik het echt een aanrader vind!

8. Wat je hier niet zal zien tussenstaan in een mascara. Heeft Couleur Caramel deze dan niet? Jawel. Ik ga eerlijk zijn, hier ben ik niet zo'n fan van. Omwille van het hele biologische, minerale aspect in de make-up kan Couleur Caramel geen Waterproof mascara aanbieden. En laat dat nu toch hetgene zijn dat ik wel nodig heb. Hun mascara's zijn super! Ze zijn voedend, breken de wimpers niet af, maar zijn hierdoor dus niet waterproof. In mijn geval: Lees > panda ogen.
Hier zondig ik dus wel en ga ik voor een waterproof mascara in mijn make-upritueel. Maar nu we toch over wimpers praten, ik ben gek van hun wimper/wenkbrauwserum. Een boostverzorging om de groei van je wimpers en of wenkbrauwen te stimuleren. Ik breng deze elke avond voor het slapengaan aan. :)

9. Ook al ben ik zelf geen hele grote fan van lippenstift (ik vind dit voor mezelf te fel, geen idee waarom), zijn deze wel top als jij van lippenstift houdt! Wat maakt deze lippenstift uniek? Biologische jojobaolie! Droogt de lippen niet uit en maakt de lippen zacht en soepel. Net een balsem in de vorm van lippenstift.  Tot wel 40 kleuren!

10. En als laatste nog een toppertje van formaat: De Terre Caramel!
Een gemicroniseerd poeder zonder talk dat structuur en vorm gaat geven in bepaalde zones in het gelaat en een mooi natuurlijk 'Sun glow' effect creeert.  Met biologische abrikozen olie.  Geen zonnebank nodig ladies!